torsdag 26. november 2009

Det vart eit Ishbel sjal

Etter noko leiting etter mønster, fall valet på Ishbel sjalet. Var litt skeptisk til det med det same, for eg har ikkje strikka engelske mønster før. Eg fekk god hjelp til oversetjing av diverse forkortingar, så då var det berre å setja i gong. Syntest garnet eg hadde spunne passa godt til eit sjal, men eg var ikkje sikker på om eg fekk nok. Eg hadde berre 97 gram, og håpte at eg skulle få nok til det minste sjalet. (I forrige innlegg kan de sjå garnet som eg strikka det av.)


Eg strikka på pinne nr. 4, sjølv om garnet var ganske tynt. Det gjorde eg fordi eg ville ha eit luftig og lett sjal.


Det var nok ikkje så vanskeleg som eg hadde trudd å strikka engelsk mønster, så det gjekk fint. Og eg fekk nok garn. Som de ser så brukte eg 84 gram, og sjalet vart ganske lett og luftig.

8 kommentarer:

Strikkebesta sa...

Nydeleg! Og fantastisk at du fekk nok til heile sjalet med under 100g! Veit du omtrent kor mange meter tråden var? Var tråden enkel eller to trådar samantvinna?

Anonym sa...

Hei.Kjempe fint sjal.Å så kjekt som å ha laget garne selv.Nydelig.Jeg har nå akurat blitt ferdig med ett skjerf i Merino ull det jikk det 100 gram i men ble litt for lite men tok det bare litt kortere.Ønsker deg en riktig fin helg.Klem fra Bodil...

KariL sa...

Kjempelekkert sjald. Det ser utrolig deilig ut. Ha en god helg :)

Mr. Blue sa...

Oi, so fint!

Dorthe sa...

Det er helt nydeligt:) Tenkte litt på jeg skulle strikke et jeg også, men jeg har ikke kommet så langt...

Sidselsidserk sa...

Hei! Første gangen jeg er inne på denne av dine blogger og dette så moro ut! Spennende at du strikker av selvspunnet garn og sjalet ditt ble helt nydelig.
Jeg har også prøvd meg på engelsk oppskrift og det går som regel bra. Utvalget av oppskrifter er stort så det blir litt mer å velge i.
Ha en koselig kveld!

Jorun sa...

Nydelig!!

anne Marit sa...

så koslig blogg du har. sjalet var nydligt