onsdag 30. mars 2011

Litt spinning igjen

No har eg kost meg med litt spinning igjen, og det er verkeleg godt å setja seg ned med rokken. Ser det er mange som spinn som seier det same, og eg er heilt enig i at spinning er  meditasjon :) Det kan  anbefalast :)

Først vart det ei hespe der eg har blanda tre ulike fargar. Det er forholdsvis lange fargeskift, der fargane går over i kvarandre, og skiftar mellom einsfarga og melerte parti. Friske fargar som  det skal bli spennande å bruka. Den er 49 gram, og ca. 243,60 meter.

Så har eg spunne ei hespe med med ein nydeleg mørk lilla farge. Den er 48 gram, og ca. 250,60 meter. Den er lagt ut på Epla.

fredag 18. mars 2011

Pulsvantar til våren

Har strikka eit par pulsvantar til med sjølvspunne garn. Fine å bruka no når det vårast .

Det er mi eiga oppskrift, både desse og dei i innlegget under. Som de ser, er dei for store til meg, for dei er vel i ca. str. M / L. Dei blir lagt ut på Epla.

God helg til alle som er innom bloggen min :)

søndag 13. mars 2011

Pyntepuls

Har hekla eit par pyntepuls av den blå fiberen som eg har spunne. Det vil sei, eg strikka eit brot først, og så hekla eg vidare ut frå det. 

Det er 100 % merinoull, ei mjuk, god og kløfri ull.

Dei blir lagt ut på Epla i løpet av kvelden.

onsdag 2. mars 2011

Fiber

Eg er så heldig at eg har fått masse fiber til bursdagen min.

Store buntar med herlege fargar.

Det skal bli ei fryd å setja seg ned med rokken og spinna av alt dette  :)



All fiberen  er Merinoull, ei mjuk og kløfri ull, som er veldig god å spinna av, og som gjer mjuke og behagelege plagg. Alt er kjøpt hos Spinnvilt, der eg var på spinnekurs.

Som de ser, så har eg allerede prøvd meg litt. Eg hadde kvit merinoull frå før, så den svarte hespa er tvinna saman av ein spole svart, og ein spole med vekselsvis svart og kvit. Dermed blir det svarte og melerte striper når ein strikkar av det. Her er det 47 gram, og ca. 218.4 meter.
Grønfargen syns eg var så fin, så eg spann ei hespe med berre grøn. Den vart 48 gram, og ca. 245 meter.