torsdag 13. oktober 2011

Tunika av sjølvspunne garn

Eg har lenge hatt i tankane å strikka denne kjolen/tunikaen utan at det er blitt noko av.

Eg likar godt det enkle men tradisjonelle mønsteret. Så kom eg på at eg hadde spunne noko garn som kanskje kunne eigna seg til prosjektet. Trudde ikkje at eg hadde nok, men tenkte at eg fann vel noko som eg kunne spe på med. Oppskrifta finn du i boka Strikk i ein fei, og den inneheld mange flotte og enkle oppskrifter. Redaktør er Karen Marie Vinje. I boka er det brukt pinne nr 6, men  eg har strikka den på pinne nr 5 i str small, og den passa akkurat. Eg strikka den 3 cm kortare enn oppskrifta, fordi eg ville ha den som tunika, og eg hekla ein anna kant rundt. Fann forresten ikkje noko i oppskrifta kor mange masker ein skulle ta opp rundt halsen.Det grå er naturfarga shetlandsull, og det kvite er merinoull.

I oppskrifta står det at det går med 300 gram til str small.


Eg brukte berre 148 gram, og brukte ikkje opp alt eg hadde eingong. Den er utruleg lett og behageleg å ha på seg, og som eg har sagt før, så er det ei fryd å strikka av sjølvspunne garn. Berre prøv :)

6 kommentarer:

lilian sa...

såååå fin!!!!!

lirosa sa...

DEn var virkelig flott. Og som du sier: å strikke med håndspunnet garn er noe helt spesiellt...
Ha ei fin helg, -når den kommer:-)

Svalen sa...

Skikkelig fin! Likte det enkle mønsteret.

Ullfori sa...

Veldig fin tunika- og eksklusiv ! Jeg har ikke hatt mot til å strikke annet enn lue og votter av mitt garn: jeg er ikke god nok på tvinninga enda. men en gang.....
God lørdag :)

bodilshobby.blogg.no sa...

Nyyyydelig!

Mia sa...

Så fin tunika och så otrligt lite garn det går åt när du stickar, men så är du en mäster att spinna också :)