søndag 13. september 2009

Spinnig med shetlandsull

Likar godt naturfarga ull, så her har eg kjøpt meg shetlandsull til å spinna av. Spinning er nok blitt den nye hobbyen min, og eg kosar meg ved rokken.


Her er litt av den grå ferdigspunne, og eg har hespa den opp på eit hespetre, for å laga ei hespe.Her er eit anna hespetre, som er montert på rokken.


Her heng dei tre hespene som eg har spunne av shetlandsull, og dei er klare til å bli vaska. Den til høgre er ei blanding av dei to andre.


Her er dei ferdig vaska og tørka. Eg veit nok ikkje kva eg skal bruka dei til enno, men eg ser fram til å strikka noko av dei, for det er heilt spesielt å strikka av sjølvspunne garn.

8 kommentarer:

Strikkebesta sa...

Å, så jamnt og fint! Eg spinn også av shetlandsull, på handtein, det er tjukt og ujamnt, og eg er spent på korleis det blir å tvinne saman til totråds... Lurer også på kor langt 100 g rekk når eg har spunne sjølv - kanskje til eit par vottar? Eg trur eg rekk å spinne opp siste biten av ullfiber i løpet av dagen, så får eg prøve å tvinne - motsett veg i kveld ... spanande!

Fin i Formen - Margrethe sa...

Du lager så mye lekkert garn!!

dorthe sa...

Nydeligt garn. Blir spennende å se hva du skal strikke av det. Det er sikkert kjempemoro å spinne sitt eget garn. Ha en riktig fin helg:)

gunknitter sa...

Hei, kor flink du er! Du kan så mykje. Det må vere så kjekt å kunne spinne og lage sitt eige garn. Som du seier, er det sikkert heilt spesielt å kunne strikke av det !

Takk for koselig helsing på bloggen min, ha ei fin helg du òg :)

Anonym sa...

Hei.Så flink du er blir helt måløs.Så mye nydelig fint garn .Skal du beggyne å selge garn en gang så må du si ifra...hi hi..Må sette denne bloggen på bloggliste glemmer å se...Elsker slike farger..Masse klemmer fra Bdil B

Mathilde's rokk sa...

Nydelig garn. Jeg synes shetlandsull er god å spinne av. Ser at du også har en Louetrokk. Jeg kjøpte min i april i år. Jeg er blitt veldig glad i min, men synes vingen til tider lager litt "bråk". Har du hatt problemer med det?

dorthe sa...

Måtte jo inn å titte... er nysgerrig på dette hjemmespunnet garn. Si ifra om du kommer til å selge noe av det..Er veldig interesset i å prøve strikke av hjemmespunnet garn:)

Mia sa...

vad fint att jag fant dig! jag är helt ny i spinningen, så, ska man vaske sitt garn efter man har tvinnat det?? føre man stickar alltså?